公共英语 选课中心 APP下载
当前位置: 首页 > 公共英语 > 公共英语备考资料 > 2020年公共英语二级阅读理解试题十

2020年公共英语二级阅读理解试题十

考试动态短信提醒

公共英语报名、考试、查分时间、免费短信提醒

地区

点击获取验证 立即预约

请输入下面的图形验证码

提交验证

发布时间:2019年12月03日 09:42:47 来源:网易分分彩 点击量:

【摘要】小编给大家带来2020年公共英语二级阅读理解试题十,希望对大家有所帮助。加入网易分分彩有专业的老师为您解答问题,还可以和考友一起交流!

Passage 1

26-year-old Anna Cherdantseva,from the city of Ufa in Russia,is a full-time employee of a furniture company,spending up to 10 hours every day trying out new sofas for comfort and safety.

Last month,Russian furniture giant M25 Group announced that it was taking application for a new position.Although all new products are tested in a specialized laboratory,management decided that in order to better meet the needs of consumers it needed some feedback(反馈) on real-life use of its sofas.In just a few days,M25 received over 5,000 job applications.

“We selected candidates in several stages,” M25 Group spokesperson Anastasia Russkih said.“Initially we checked their CVs,and then we let them tell us why they wanted the job.” Eventually,the furniture company shortlisted just 7 candidates,out of which Anna Cherdantseva,a 26-year-old marketing expert,proved to be the most suitable for the job.“It was a real fight for my dream job,” Anna said after getting selected.

Despite describing herself as an active person,Cherdantseva said that spending about 10 hours a day sitting on sofas didn’t sound bad at all.“Of course I will spend a lot of time on new sofas.The more time I spend on them,the better it will be for my work,” she told reporters.

Anna Cherdantseva is at present on a three-month probation(试用期) at M25,but the company claims that as long as she proves to be up to the task,they plan on offering her a permanent position.The young woman will receive a monthly salary of 56,000 rubles($1,000) for the first three months.It’s not so bad for sitting on the job.

1.What does Anna Cherdantseva work as?

A.A sofa seller. B.A sofa designer.

C.A sofa tester. D.A sofa maker.

2.How did Anna Cherdantseva get her new job?

A.By going through fierce competitions.

B.By dressing up as a marketing expert.

C.By being strongly recommended by a friend.

D.By making friends with the boss of M25 Group.

3.What does Anna Cherdantseva think of her new job?

A.Tiring. B.Satisfying.

C.Uninteresting. D.Challenging.

4.What can be inferred about Cherdantseva from the text?

A.She usually does a lot of physical sports.

B.Her new job requires standing for long hours.

C.The total pay for her probation will be l,000 dollars.

D.Whether she will be permanently hired is still unknown.

Passage 2

According to a historian,uniforms were introduced into the United States around 1979 to deal with the problems of violence among students.Statistical reports state that only 15% of primary schools and around 10% of secondary schools in the United States have strictly carried out the uniform policy.

In recent times it has become the most debated topic among parents and educators,with many critics stating the fact that wearing uniforms has no effect on the thought process of a student nor does it considerably reduce inequality among the masses.Students are instructed to follow certain rules.For boys,pants,shirts with turtlenecks,sweaters and jackets are acceptable,while in some schools,shorts are strictly forbidden;similarly,for girls,long skirts,blouses,pants and flat-heeled shoes are acceptable.

School uniforms in other countries such as Thailand,Indonesia,India and Pakistan were introduced during the British colonial period.In these countries,girls in senior schools usually wear broad trousers and boys wear pants and shirts.In preschool though,girls wear skirts and blouses and boys wear short pants and shirts.In other parts like New Zealand and Australia where the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system.The dress sense closely resembled that of the English students.

The purpose of a school uniform is to promote team spirit,discipline and increase equality among all students.Though uniforms have intended to wipe out the discrimination in the weaker section,critics have a different story to say.According to them,uniforms have no such great effect on students.This standardized dress has not helped students remove any barriers and is adding costs to the parents.

In many countries,though students’ wearing uniforms has produced some positive results,in the United States,the implementation(实施)requires a lot of efforts before we can achieve full success.

1.What does the underlined word “masses” in the second paragraph refer to?

A.Schools. B.Parents.

C.Students. D.Teachers

2.What can we know about the uniform system in Australia according to Paragraph 3?

A.The uniform system in the public school follows Britain.

B.The Australian students dress more casually.

C.The uniform system is the same as that in New Zealand.

D.Most Australian students wear school uniforms.

3.What’s the intention of school uniforms at first?

A.To encourage students to be more diligent.

B.To improve students’ academic achievement.

C.To prevent students fighting with each other.

D.To promote the equality among students.

4.What’s the attitude of the critics towards school uniforms?

A.Supportive. B.Neutral.

C.Negative. D.Factual.

Passage 1

【语篇导读】文章主要讲述了26岁的Anna Cherdantseva应征当沙发体验师的故事。

1.What does Anna Cherdantseva work as?

A.A sofa seller. B.A sofa designer.

C.A sofa tester. D.A sofa maker.

答案 C

解析 细节理解题。根据文章第一段中的“...spending up to 10 hours every day trying out new sofas for comfort and safety.”可知,她的工作是体验新沙发。考生如果怕自己错过考试报名时间和考试时间的话,可以 免费预约短信提醒,届时会以短信的方式提醒大家报名和考试时间。

2.How did Anna Cherdantseva get her new job?

A.By going through fierce competitions.

B.By dressing up as a marketing expert.

C.By being strongly recommended by a friend.

D.By making friends with the boss of M25 Group.

答案 A

解析 推理判断题。根据文章第二段最后一句可知,公司共收到5000多份申请;再根据第三段中的“We selected candidates in several stages”可知,Anna 是经过层层选拔被选中的。

3.What does Anna Cherdantseva think of her new job?

A.Tiring. B.Satisfying.

C.Uninteresting. D.Challenging.

答案 B

解析 推理判断题。根据第四段中的“...Cherdantseva said that spending about 10 hours a day sitting on sofas didn’t sound bad at all.”可知,她认为这个工作不错,这表明她认为这项工作令人满意。

4.What can be inferred about Cherdantseva from the text?

A.She usually does a lot of physical sports.

B.Her new job requires standing for long hours.

C.The total pay for her probation will be l,000 dollars.

D.Whether she will be permanently hired is still unknown.

答案 D

解析 推理判断题。根据文章最后一段中的“...the company claims that as long as she proves to be up to the task,they plan on offering her a permanent position.”(……公司说只要她能证明她可以适合这项工作,公司打算永久给她这个职位。)可知,Anna能否永久拥有这个职位尚未确定。

Passage 2

【语篇导读】通过介绍美国目前校服的普及情况,作者描述了校服的作用,最后指出在某些国家,如美国,校服制度的实施还需要努力。

1.What does the underlined word “masses” in the second paragraph refer to?

A.Schools. B.Parents.

C.Students. D.Teachers.

答案 C

解析 词义猜测题。根据该词上文的“that wearing uniforms has no effect on the thought process of a student”和下文的“Students are...rules.”可知此处指的是学生。

2.What can we know about the uniform system in Australia according to Paragraph 3?

A.The uniform system in the public school follows Britain.

B.The Australian students dress more casually.

C.The uniform system is the same as that in New Zealand.

D.Most Australian students wear school uniforms.

答案 A

解析 细节理解题。根据第三段倒数第二句“In other parts like New Zealand and Australia where the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system.”可知,澳大利亚的公立学校的校服制度是仿效英国的。

3.What’s the intention of school uniforms at first?

A.To encourage students to be more diligent.

B.To improve students’ academic achievement.

C.To prevent students fighting with each other.

D.To promote the equality among students.

答案 C

解析 推理判断题。从文章第一段中的“According to a historian,uniforms were introduced into the United States around 1979 to deal with the problems of violence among students.”可知,穿校服最初的目的是防止学生之间打架。

4.What’s the attitude of the critics towards school uniforms?

A.Supportive. B.Neutral.

C.Negative. D.Factual.

答案 C

解析 推理判断题。根据倒数第二段中的“Though uniforms have intended to wipe out the discrimination in the weaker section,critics have a different story to say.According to them,uniforms have no such great effect on students.”可知,评论家们对于校服的态度是消极的。

【长难句分析】In other parts like New Zealand and Australia where the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system.

在其他地区,像新西兰和澳大利亚,因曾被英国实行过殖民统治,公立学校的校服制度仿效英国的校服制度。

本句是复合句,其中包含了where引导的定语从句,主句运用了一般过去时的被动语态。

网易分分彩友情提示:以上内容是公共英语频道为您整理的2020年公共英语二级阅读理解试题十,点击下面按钮免费下载更多精品备考资料。

分享到: 编辑:纪文凯

网易分分彩移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载
环球小过-网易分分彩官方微信服务平台

刷题看课 APP下载

免费直播 一键购课

代报名等人工服务

返回顶部